fbpx

6-9 éves diákoknak

 • ősztől az oktatási központban tanulhatok
 • részt vehetek izgalmas projektekben
 • sokat angolozhatok és játszhatok

14-19 éves diákoknak

 • jelentkezhetek egy projektbe (6-12 alkalmas programok)
 • eljárhatok a GrundClub valamelyikébe:

ConversationClub - Hétfőn és csütörtökön

Gr/und: Mire jó a matek? - Keddenként

Grundkúra: avagy az életet az irodalomból is meglehet tanulni - Péntekenként

Továbbá:

 • eljárhatok budapesti képzésekre, kirándulásokra a Grunddal (havi egyszer)
 • jelentkezhetek a tematikus témahétvégékre (3-szor a félév során, péntek-szombat)
 • elkezdhetem a 4 éves képzés előkészítőjét

 

Egyetemistáknak

 • Módszertani gyakorlatok: drámapedagógiával, meseterápiával, csapatépítő játékokkal
 • Szakdolgozat elixír: Hogyan írjunk szakdolgozatot, hogy az vállalható legyen?
 • Realitás és idő (Time Management) Praktikus ötletek és módszerek, hogyan használd ki legjobban, amiből egyre kevesebb van.

 • Kitekintő: Hogyan és merre tovább a suli után? 

 • Meet the experts: Nézd meg, hogyan csinálják mások!

 

Felnőtteknek

 • Conversation Club on Platz, minden hétfőn és csütörtökön.
 • Szülői kibeszélő: Mit kell most tanulnia a gyerekemnek, hogy a jövőben boldog legyen, hogy a munkája ne legyen robotizálható?

  Milyen készségeket kell megtanulnia, hogy a jövőben motivált, kreatív tudjon maradni? Melyek a generációja erősségei és gyengeségei? Milyen megoldási lehetőségek vannak idehaza és a nagyvilágban?

 

Minden érdeklődőnek 

 • Titkos pszichológusaink a könyvek, avagy az életet az irodalomból is meglehet tanulni. Hogy hogyan? Nézz be hozzánk! A Grundkúra összetevői: irodalom, szövegek, mesék, élmények, hősök, mesélők. A mellékhatások: feltöltődés, kikapcsolódás, nagy kérdések, mély beszélgetések.  Minden pénteken.

 

A részletekkel hamarosan jövünk! 

Az alternatív iskolák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, melyek a személyre szabott, projektalapú oktatásra és a kreditrendszerre építenek.  A finn iskolamodell már évtizedek óta bizonyítja sikerességét. A Grundon pedig ezek összekapcsolódnak.

 • személyre szabott
 • projektalapú
 • gyakorlatorientált
 • tanulócsoportok
 • nemzetközi érettségi

Iskolán kívüli oktatási programunk 4 fő területen szeretné segíteni a középiskolás diákokat: pályaorientáció, készségfejlesztés, nyelvtudás és külföldi továbbtanulás.

 

A pályaválasztás egy meghatározó és nem egyszerű döntés az ember életében. A 'Mi leszel, ha nagy leszel?' már egész fiatalon ott lebeg a diákok körül a levegőben. Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran az utolsó pillanatig húzzák a döntést, vagy csak sodródnak a 'majd lesz valahogy' kijelentések között. Sokszor a kedvenc tantárgy határozza meg, hogy merre tovább, de ez sem mindenkinél bizonyul jó taktikának.

 

Hiszünk abban, hogy a jó döntéshez idő kell. Célunk, hogy diákjaink minél több tapasztalatot, impulzust és ismeretet szerezzenek önmagukról és a világról.

 

Az első két évben (Freshman, Sophomore) az egyes projekteken keresztül feltérképezzük az érdeklődési köröket, a tanulók megismerik saját erősségeiket, majd a következő két év (Junior, Senior) már ez alapján személyre szabottan alakul. Azoknak a diákoknak, akik szakmát szeretnének tanulni, gyakornoki programokat biztosítunk, szakmai előadásokat rendezünk.

A külföldi továbbtanulás iránt érdeklődőknek pedig egy felkészülési folyamat veszi kezdetét. Tudatos felkészülésre van szükség, hiszen a követelmények is eltérőek. Meghatározzuk a tanulási irányt, az angol nyelvtudást magasabb szintre emeljük és elkészítjük a portfóliót. Ebben segít az amerikai partneriskolánk off-campus programja, amely lehetővé teszi az amerikai érettségi megszerzését, ezáltal az egyszerűbb alkalmazkodást a külföldi oktatáshoz.

 

Tudnivalók az amerikai partneriskolánkról:.

 

Miért fontos a nemzetközi akkreditáció?

 • a hazai érettségivel ellentétben kaput nyit számos nagy presztízsű egyetemre
 • az Egyesült Államokban továbbtanulni szándékozó tanulók elvégezhetik a Főiskolai Felvételi Bizottság (College Entrance Examination Board, CEEB) SAT, SAT Reasoning Test, SAT Subject Test, AP Test, CLEP, és ACT teszteket

 

Hol tanulnak tovább az itt végzett diákok?

 • San Francisco, New York, Boston, Miami, Cambridge, London, Barcelona, Washington, San Diego, Dallas, Amsterdam, Hága, Princeton (az egyetemek teljes listáját itt találja)

 

Álmunk egy olyan közösség, ahol célokat találunk, egymást motiváljuk, a legtöbbet hozzuk ki a másikból, ahol a cégekkel való együttműködéssel a jövőt építjük, ahol az amerikai iskolával nyitunk a világra.

Hiszünk abban, hogy az újragondolt oktatás vonzó,  lehetőség és kihívás.

Tanárok, diákok, szülők és cégvezetők tucatjai látják, hogy változásra van szükség. Az első lépés, hogy mi változzunk és megtaláljuk azokat a pontokat, amiben egyetértünk. Hiszünk abban, hogy a változáshoz nem kell egyéb, minthogy megteremtsük hozzá a teret.

 

Ez a Grund.

Élj velünk!

 

Együttműködő partnereink:

 

 

 

Tanulócsoportokkal dolgozunk, ahol a 10-15 fős létszám lehetővé teszi a személyre szabott oktatást.

Célunk, hogy diákjaink a megszerzett ismereteiket a való életben is használni tudják. Az összefüggésrendszerek, a kritikai gondolkodás, a problémamegoldó képesség, a csapatdinamika, a vitakészség mind olyan kompetenciák, amelyekre szükségük lesz a jövőben.

A munkaerőpiac gyorsan változik, a kutatások a következő évtizedekben pedig komoly változásokat jósolnak, így a személyes és szociális készségek egyre fontosabbá válnak. Az érzelmi stabilitás és a kreativitás meghatározó kompetenciái lesznek a jövőnknek.

 

Az angol nyelvtudás már nem plusz készség, hanem egy elvárt, elengedhetetlen képesség a munkaerőpiacon. Célunk az angol nyelv mindennapi kommunikációba emelése. Oktatási programunk magyar nyelvű, de az angol nyelv használata kiemelten fontos. A Junior és Senior évfolyamokban azon diákoknak, akik külföldi továbbtanulást terveznek, az angol nyelv használatának aránya megemelkedik.

 

Célunk, hogy diákjaink a Grundon megszerzett képességek és nyelvtudás birtokában könnyen boldoguljanak a világ bármely pontján.

 

A kompetenciafejlesztés és élményalapú oktatás mellett

lehetőség van amerikai érettségi megszerzésére is.

 

A Clonlara michigani iskola 1967-óta működik, és off-campus programjában lehetőséget ad magyar diákoknak is, hogy  érettségihez jussanak.  Ha a cél a külföldi továbbtanulás, a világ olyan nívósabb egyetemeire való bejutás, ahova a hazai érettségi nem elég, mi ebben is tudunk segíteni.

Az érettségi követelmények része minimum 22 tanulmányi kredit teljesítése. A diákok választhatnak, hogy a nemzetközi vagy az amerikai kredit követelményeket kívánják teljesíteni. Ez utóbbi az Egyesült Államokban továbbtanulni tervező diákok számára célszerű.

 
Témakörök Ajánlott kurzusok Kreditek
Kultúra  Magyar nyelv és irodalom 4
Nyilvános beszéd 0,5
STEM  Tudomány és technológia 3
Matematika 2
Társadalomismeret   Történelem 1
Államismeret 0,5
Földrajz 0,5
Egészség és mozgás   1,5
Szabadon választható Diák által választott témák 7

 

A Clonlara a Carnegie kreditegységet veszi alapul, ahol 180 óra munka felel meg egy kreditpontnak. A tanulmányi követelmények része egy Capstone projekt megvalósítása 0,5-2,0 kredit értékben. Ez a szokásos kredit tevékenységnél nagyobb mélységben kidolgozott projektmunka és egy hozzá tartozó portfólió elkészítése az érettségi évében.
A diákok általában 5-6 kreditpontot gyűjtenek össze évente. Akik szeretnék tanulásukat felgyorsítani, maximum 9 kreditpontot gyűjthetnek össze. A szabadon választható tárgyak skálája nagyon széles – csak a képzelet és a lehetőségek szabnak határt: nyelvek, programozás, 3-D tervezés, festészet, zene, főzés, barkácsolás stb.

A csoport működéséről e-mailben vagy fórumainkon kaphatnak bővebb tájékoztatást.